30 oktober 2021
13:15

KS Bandy

Referat: Västerås SK Bandy - KS Bandy

KS fick inleda Elitserien mot fjolårets tvåa i Elitserien Västerås SK som också slutade tvåa i svenska cupen efter en jämn final mot Villa. Evelina Johansson var tillbaka efter att ha varit borta större delen av försäsongen p.g.a. skada och Lilly Roos var avstängd efter matchstraffet i svenska cupen.
I Inledningen av matchen böljar spelet lite fram och tillbaka och inget lag har något tydligt övertag men efter 8 minuter vaskade VSK fram en högerhörna som Bella Aronsson förvaltade på bästa sätt till 1-0. Efter målet fortsatte spelet att vara jämt och KS kom i ett flertal anfall men kom aldrig till något avslut. När det gått 14 min så bryter VSK ett KS uppspel till en omställning där KS inte riktigt hängde med och Galina Mikhailova kunde spela fram Olivia Engman som enkelt kunde sätta 2-0. KS låter sig inte nedslås utan har en fin period där både Anna Egeberg och Wilda Ejderfalk kommer till avslut med skott som dock inte resulterar. I nittonde minuten kommer Linda Lohivina i VSK i ett anfall på vänsterkanten och spelar in bollen till Olivia Engman som sätter sitt andra mål till 3-0.
Därefter har KS en period där försvarsspelet funkar bra och VSK kommer inte till några farliga avslut utan tvingas ut på kanterna. KS skapar även ett antal hörnor men tyvärr ingen som blir riktigt farlig.
I den fyrtionde minuten så spelar Ingrid Bjonge fram Linda Lohivina som blir fri och snyggt sätter 4-0.
På övertid i första halvlek gör Wilda Ejderfalk en viktig brytning när en VSK spelar höll på att bli fri och första halvleken slutar 4-0 till VSK.
Andra halvleken inleds ganska jämnt men i den 54:e minuten spelar Bella Aronsson fram Olivia Engman i ett misstänkt offsideläge men domaren friar och hon kan sätta 5-0 till VSK. Sedan följer en ganska lång period där spelet böljar fram och tillbaka och KS har ganska bra koll på VSK i försvarsspelet fram till den sjuttionde då gamla Karebyspelaren Charlotte Selbekk kan gör 6-0 efter en riktigt fin soloprestation. Strax efteråt kommer KS i ett anfall där Wilda Ejderfalk spelar ut bollen till Linn Svensson på högerkanten och Linn lyckas skaffa ett frislag. Frislaget slås av Willda in i straffområdet och bollen dimper ner framför Linn Svensson som kan slå in KS enda mål för dagen till 6-1. KS var definitivt värda ett mål så som matchen såg ut och lite extra kul att Linn Svensson fick göra sitt första mål i Elitserien. Matchen böljar sedan vidare med anfall åt båda hållen men VSK skapar många hörnor och på övertid kan Galina Mikhailova sätta en vänsterhörna och fastställa slutresultatet till 7-1 för VSK. KS gör en bra premiärmatch och visar att man hänger med bra när man är disciplinerade i försvarsspelet och man försöker även anfalla framåt men har lite svårt att komma till farliga chanser mot ett mer rutinerat VSK. Kul början på Elitseren trots förlust, men detta lovar gott inför kommande matcher!